browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Wie zijn wij


Hallo,

Ik ben Kelly, geboren op 22/2/1980.

Ik werk nu al een aantal jaar als maatschappelijk assistente bij het OCMW van Antwerpen.  En neem vanaf oktober 2011 een jaartje loopbaanonderbreking om mijn grote droom waar te maken!

Als hobby jog ik bij atletiekclub Break te Ekeren, ga ik geregeld zwemmen en (bijna) elk weekend fietsen.

Al  heel men leven hou ik  van reizen maar ik had vroeger geen idéé dat mensen ook verre reizen maakten per fiets. Tot ik twee jaar geleden Joris ontmoette en hij me inwijdde in de wereld van het fietsreizen.
Vorig jaar zijn we voor de eerste keer samen op fietsreis geweest in Frankrijk  en door deze ervaring ben ik nu ook helemaal gewonnen voor deze manier van reizen.
We besloten hierom om samen de grote stap te wagen en een jaar met zijn tweetjes erop uit te trekken!
De keuze voor Zuid- en Noord-Amerika was vrij snel gemaakt, gezien we daar beiden nog nooit geweest zijn en het leuk is om een werelddeel met zijn tweetjes te ontdekken!

Het idee om per fiets door onherbergzame gebieden te trekken, vreemde culturen op te snuiven en het gevoel te krijgen dat je één wordt met de natuur, spreekt me enorm aan en daar kijk ik dan ook enorm naar uit.
Het enige waar ik me een tikkeltje ongerust over maak is de fameuze hoogteziekte… Ik ben nog nooit in een bergachtige streek geweest, de hoogste top die ik bereikt heb is die van de Mont Ventoux en die is met zijn 1900 meter toch een ietsje lager dan de toppen van het Andesgebergte.
Als jullie me dus een beetje raar zien doen of me de hele tijd zien kauwen als een koe, dan wil dit zeggen dat ik aan de cocabladeren zit! 🙂

En tot slot zal het natuurlijk ook wel een beetje afwachten zijn in hoeverre de heimwee me te pakken zal krijgen.  Mijn familie, vrienden en bovenal mijn lieve lieve kat Sam ga ik echt wel missen.  Ik ben nog nooit zo lang van huis geweest, kijk er enorm naar uit, maar dit zal misschien toch een factor worden waar ik rekening mee zal moeten houden.  Afwachten wat het zal geven!

Tot zover deze kleine voorstelling, hoe het me voor de rest zal vergaan lezen jullie ongetwijfeld op de blog!!

 

Hey,

Ik ben Joris, geboren op 13/03/1981.

Sinds enkele jaren werk ik voor de sportdienst van Antwerpen, meer bepaald bij Buurtsport in Oud-Merksem.
Ik hoop dit werk nog lang te kunnen doen, maar eerst trek ik er even een jaartje tussenuit richting Amerika.

Reizen is steeds een hobby geweest! De drang om andere culturen te leren kennen, de schoonheid van ongerepte natuur te bewonderen en gewoon om te leven in eenvoud, zonder haast of stress, spreken mij enorm aan. Ik wil landen verkennen in al hun facetten en daar neem ik graag de tijd voor.
Dit is ook de reden waarom ik het liefst op de fiets reis. In de bus of de auto mis je de mooiste plekjes, maar op de fiets kom je overal.

6 Jaar geleden trok ik er voor het eerst op uit met de fiets. Het werd een prachtige reis van 6 maanden door Azië. Een hele ervaring aangezien ik nog nooit alleen op reis, en bovendien nog nooit buiten Europa, was geweest. Vanaf toen had de reismicrobe mij volledig te pakken en wist ik dat een 2de grote reis onvermijdelijk was.

In 2009 leerde ik Kelly kennen. Al snel bleek dat ook zij van reizen hield en dat we beiden nog niet in Zuid-Amerika waren geweest.
Nadat ik haar kon overtuigen van het reizen per fiets, groeide stilaan het plan voor onze grote reis.
Ik ben dan ook ongelooflijk blij dat dit plan in oktober 2011 werkelijkheid zal worden.

Nu is het enkel nog te hopen dat Kelly kan volgen, want als ze teveel op van die cocabladeren heeft liggen kauwen….


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *